вівторок, 28 квітня 2020 р.

Логопедична гра "Відлуння"

- Привіт!!! Мої хороші, я сьогодні побачила, як дітки грали гру "Відлуння". Пам'ятаєте, ми теж часто захоплювались нею. Сьогодні ж пропоную приєднатись до малят, але, спершу, ви повинні бути "повторюшками", повторювати звук, який чуєте:

- Гарно ми пісні співаємо, а щоб з дітками погратись, пропоную язички розім'яти.
Вправа 1. "Схованки". Висунути широкий язик між зубами, а потім сховати його за нижні зуби. Виконати 5-6 разів.
Вправа 2.  "Покарати неслухняний язичок". Напіввідкрити рот, спокійно покласти язик на нижню губу і поплескати його губами 5-6 разів, вимовляючи звуки "пя-пя-пя", а потім потримати спокійно широкий язик у відкритому роті під лічбу від 1 до 5-10.
Вправа 3. "Вітерець". Посміхнутись, трохи відкрити рот, покласти широкий кінчик язика на нижню губу і здути ватку з долоні, спрямовуючи повітряний струмінь на кінчик язика.
Вправа 4. "Гірка". Посміхнутися, відкрити рот, зачепити кінчик язика за нижні зуби і, не відриваючи його від зубів, вигинати спинку язика вперед.
Вправа 5. "Співаки". Посміхнутися, кінчик язика притиснути до нижніх зубів, передню частину спинки язика підняти до піднебіння і пошепки, а потім голосно вимовляти звуки:
і -и -і - и - і - и - і - и
і -и -і - и - і - и - і - и
і -и -е - і - и - е - і - и - е - і - и - е
Вправа 6. "Почистити зуби". Усміхнутися, показати зуби, трохи відкрити рот і кінчиком язика "почистити" нижні зуби, роблячи спочатку рухи язиком із боку в бік (язик має бути біля ясен), потім знизу вгору (кінчик язика має бути широкий, рухи починаються від коренів нижніх зубів).
- Язичок розім'яли, тому можна погратись з дітками:


Творче об'єднання раннього розвитку дитини "Малюк"